Energietransitie

Er is een commissie gevormd die als project de toekomstige verbeteringen inzake energie isolatie en opwekking gaan onderzoeken

veiligheid boven alles

VEILIG WONEN IN ONS GEBOUW

Af en toe lopen er onbekenden over de galerijen. Vaak is dat ongewenst.

Let op dat u bij het in- en uitlopen bij de hoofdingang geen onbekenden binnen laat. En als er door onbekenden beneden wordt aangebeld via de intercom vraag dan wat het doel is van bezoek. Bij onbekenden of collectes de centrale voordeur NIET open maken. Dat vermindert de kwaliteit van veilig wonen.

Het Bestuur

SAFE LIVING IN OUR BUILDING

Occasionally unknown people walk around the galleries. Often this is undesirable.

Be careful do not let in unknown people when entering and leaving the main entrance. And if strangers call via the intercom, ask what the purpose of their visit is.
Do NOT open the central front door for unknowns or collectors of gifts.
This reduces the quality of safe living.

The board

Fris en schoon houden

Natuurlijk kan het eens een keer voorkomen dat een vuilniszak die u wegbrengt naar de container lekt. Sporen op de galerij; plasjes in de lift en weer sporen in de hal naar de voordeur. Het is niet fris en dat vinden we allemaal. Maar mocht u het dan toch constateren, loop dan even met een natte lap of beter met een van zeep schuimende mop de plekken na en zorg er op die manier voor dat uw medebewoners zich niet hoeven te ergeren aan de stank en viezigheid.

Fiets transport helling

De installatie van de fietsgeleidingssysteem / transportband is een feit, alle fietsgebruikers hebben nu de stalling in de kelderruimte in gebruik. Ook de aanpassingen bij het hek en de fiets-transportband zijn gerealiseerd.  Voor de scootmobielen is nu de containerruimte tegenover het hek worden beschikbaar. De overige vervoermiddelen zoals scooters worden in de andere containerruimte geplaatst. Geen reden meer om op de diverse liftetages te parkeren. Alleen de fietsers die problemen hebben bij het gebruik van dit fietstransport kunnen via de personen lift van en naar de kelderruimte.

Het fietsgeleidingssysteem bestaat uit twee goten. Elke trap heeft een goot: een borstelgoot bij de trap om af te dalen en een transportband bij de trap om mee te stijgen. De borstels zorgen ervoor dat de fiets tijdens de afdaling afremt, waardoor de fietser zelf het tempo kan bepalen. De borstelgoot is geschikt voor alle fietsen waarbij de twee wielen achter elkaar staan, zowel voor fietsen met dunne als met brede banden alsook voor lichte en zware fietsen. Stijgen De transportband is een lopende band in een goot, die wordt aangedreven door een elektromotor. De fietstransportband gaat lopen zodra sensoren een fiets detecteren en stopt weer zodra de transportband volledig vrij is van fietsen. De lopende band neemt de gemiddelde snelheid aan van de gebruiker en helpt de fiets mee omhoog te nemen. Door de remkracht iets aan te passen volgt de fiets het tempo de persoon naar wens. Ook dit systeem is geschikt voor alle fietsen.

oud papier

HET IS IVM BRANDVEILIGHEID EN HUISREGELS NIET TOEGESTAAN IN DE KELDER OF IN DE ROLCONTAINER OUD-PAPIER TE PLAATSEN

ALLEEN OP ZONDAGAVOND KUNT U OUD-PAPIER  GEBUNDELD OF IN KARTON EN ZONDER PLASTIC VERPAKKING IN DE NIS BIJ DE LIFT OP DE ETAGES PLAATSEN gebundeld in goed hanteerbare pakketten

voorkom hiermee ongewenst deponeren

Op parkeerterrein Bomanshof bij gebouw Camelot staan glas- en plastic afvalcontainers

Stalling fietsen voor de centrale entree

Het komt regelmatig voor dat bezoek de fiets of andere tweewielers voor de postbussen plaatst, dit is hinderlijk voor bezorgers en geeft het geheel een rommelig aanzien, Graag er op toezien dat bezoek parkeert in de daarvoor beschikbare stallingsplekken rondom het gebouw,

Fietsenstalling

Er zijn fietsenrekken geplaatst in de fietsenstalling. Nu de beschikbare ruimte van de centrale fietsenstalling optimaal is ingedeeld worden fietsen uitsluitend nog geplaatst in een van de aanwezige fietsenrekken. De loopruimte dient dan ook vrij en toegankelijk te blijven, dus geen fietsen of andere transportmiddelen elders plaatsen.

We zijn ook gestart met het vinden van een passende oplossing voor het fietsen transport naar straatniveau. De elektrische fietsen zullen in het vrijgekomen linker deel naast de stalen toegangsdeur in de stallingsruimte een eigen plek toegewezen krijgen.

De vrijgekomen container ruimtes op de begane grond komen dan beschikbaar voor stalling van scootmobielen en alleen als er dan nog plaats voor is, ook voor scooters. Al deze voorzieningen zijn alleen voor de bewoners. Het gebruik van de personenlift om scootmobielen op de lift etages te parkeren is dan niet langer noodzakelijk.

Om voldoende capaciteit te behouden is het stallen van de fiets in de eigen berging gewenst, zeker voor fietsen die minder vaak gebruikt worden. De indeling van de centrale fietsenstalling is afhankelijk van het aantal aanvragen en toewijzingen.

Veiligheid

VEILIG WONEN IN ONS GEBOUW

Af en toe lopen er onbekenden over de galerijen. Vaak is dat ongewenst. Let op dat u bij het in- en uitlopen bij de hoofdingang geen onbekenden binnen laat. 

En als er door onbekenden beneden wordt aangebeld via de intercom vraag dan wat het doel is van bezoek. Bij onbekenden of collectes de centrale voordeur NIET open maken. Dat vermindert de kwaliteit van veilig wonen. 

Het Bestuur

SAFE LIVING IN OUR BUILDING

Occasionally unknown people walk around the galleries. Often this is undesirable. Be careful do not let in unknown people when entering and leaving the main entrance. 

And if strangers call via the intercom, ask what the purpose of their visit is. This reduces the quality of safe living. Do NOT open the central front door for unknowns or collectors of gifts. 

The board